Bostadsrättsförening

Glasa in balkong bostadsrätt Göteborg

Bor du i bostadsrätt och drömmer om en skön oas där du kan trivas och se ut över omgivningen i lugn och ro? Vi är specialister på glasa in balkonger – vi hjälper din bostadsrättsförening att skapa en trivsam balkongmiljö. Vårt arbetsområde är Göteborg med närområde.

Låt oss utföra en inglasning av balkong i din bostadsrättsförening. Kontakta oss redan idag för mer information om våra balkonglösningar. Vi hör av oss inom kort!

En mycket bra investering i en bostadsrätt

Att glasa in balkong är en mycket bra investering – både för bostadsrättshavaren och föreningen. Du höjer livskvaliteten för familjen och både du som ägare och din bostadsrättsförening kan dra nytta av den värdeökning som en inglasning av balkonger innebär. Anlitar din bostadsförening oss för att glasa in en balkong eller flera så får du en högre livskvalitet och en förbättrad livslängd för din balkong – med inglasning skyddas balkongen från vädrets makter och buller.

Hos oss har din bostadsrättsförening stora möjligheter när det handlar om balkonginglasning. Du kan välja mellan inglasningsluckor som monteras direkt på balkongräcket eller inglasning med våningshöga dörrar. Båda varianterna går att välja i antingen utan vertikala aluminiumprofiler, eller med stabila profiler. Ge din bostadsrätt i Göteborg ett lyft med hjälp av inglasning av balkong!

Höjer värdet och skyddar mot vädret

En inglasad balkong medför många fördelar för dig som boende och din bostadsrättsförening. Bortsett från värdehöjningen får du ett suveränt skydd mot väder, vind och buller, lägre kostnader för energi och en luftig och trivsam utomhusmiljö.

Om du bor i en bostadsrätt och vill glasa in en balkong så bör du först kontrollera med din bostadsrättsförenings styrelse. Det kanske finns fler i föreningen som ha inglasad balkong. Om flera installerar samtidigt så finns det klara kostnadsmässiga fördelar. Eftersom det är din bostadsrättsförening som har ansvar för fasaden så krävs det att två tredjedelar av medlemmarna är med på projektet. Varför inte bilda en speciell balkonggrupp som driver projektet?

Alla bör vara överens

Om alla är med på idén att glasa in balkongerna i föreningen så kan arbetet vara klart inom ett år. Men om några medlemmar, grannar eller Byggnadsnämnden protesterar kan det ta längre tid.

En inglasning av balkong i en bostadsrättsförening har alla möjligheter att bli en bra investering för framtiden. Den dag bostadsrätten ska säljas får man oftast tillbaka pengarna – med råge. Men det går ändå inte att utfärda några löften – läget på marknaden, hur populärt det aktuella området är faktorer som spelar in. Men värdet på bostadsrätten är självklart en anledning till varför många väljer att glasa in balkongen.

Inglasning balkong bostadsrättsförening – steg för steg

När du bestämt dig för att glasa in din balkong så börjar du med att få ett godkännande från styrelsen, som dessutom kan söka gemensamt bygglov som gäller alla boende i bostadsrättsföreningen.

I väntan på att bygglovet ska beviljas så bör man skaffa fram all relevant information, som exempelvis ritningar och mått.

Som bostadsrättsförening så rekommenderar vi att styrelsen gör ett besök i vår utställningshall där ni kan bekanta er med alla våra balkonglösningar.

Vi mäter upp balkongen noggrant

När vi har all information så kan vi överlämna en offert. När din bostadsrättsförening tackat ja kommer vi ut på plats för att mäta upp alla balkonger, med garanterat säkra höjd- och längdmått. Vi gör ritningar, beställer material och startar därefter produktionen. Sedan bokar vi in en tid för montering av balkonginglasningen. Vi fakturerar givetvis först när allt är klart och godkänt!

Välkommen att kontakta oss – experten på att glasa in balkong i din bostadsrätt Göteborg.

Balkonginglasning för bostadsrättsföreningar