Bostadsrättsförening

En balkonginglasning har många fördelar för en BRF

Att anlita oss för en balkonginglasning har väldigt många fördelar. Väljer er BRF att göra det så kan vi garantera ett högkvalitativt, effektivt och säkert jobb, till väldigt rimliga priser. Frågan är varför man ska välja en balkonginglasning? Vi ger några av de fördelar som finns i det beslutet:

  • Höjer värdet. En balkonginglasning höjer värdet på både fastighet och på den enskilda medlemmens bostad. Många söker aktivt efter bostäder med inglasade balkonger och det kan i sin tur leda till ett avsevärt mycket högre slutpris den dagen man vill sälja lägenheten i Göteborg. En balkonginglasning minskar även på underhållet och det är något som även det är att anse som en ren investering.
  • Minskar bullret. Göteborg är en storstad. På gott och ont. Den härliga pulsen kan även innebära ett högt ljud, buller och ljud från exempelvis trafiken. Genom en balkonginglasning så kan du stänga detta ute på ett skönt sätt och njuta av en mer harmonisk och lugn plats. Här kan du även välja mellan olika glas för att ytterligare dämpa bullernivån. Viktigt att påpeka är att balkongen även öppnar upp för höga ljud och buller inomhus. En inglasning ger en extra vägg mot detta och skapar således en lite lugnare inomhusmiljö.
  • En förlängd säsong. Svårt att hinna njuta av sommaren i Göteborg? För många så blir det en väldigt snabb historia från att man ställer ut alla möbler på balkongen till dess att man återigen ska bära in dem i källaren. Genom en balkonginglasning så förlänger man säsongen och kan redan under tidigt vår ställa ut möbler och göra fint i ordning på balkongen. Något som också kan stå kvar till sent på hösten. Väljer du exempelvis infravärme som ett komplement så har du en balkong att använda även vintertid. Glaset ger skydd mot regn och rusk och därmed också ett bra skydd mot de saker du har på balkongen.

balkonginglasning göteborg

Vad ska vår bostadsrättsförening tänka på inför en balkonginglasning?

Det finns några viktiga saker att tänka på som bostadsrättsförening inför ett planerat projekt gällande inglasning av balkonger. Först och främst så handlar det om en demokratisk process där alla medlemmar har rätt att säga vad de tycker och tänker. Att ta upp frågan vid årsmötet är en bra väg att gå.

Vid denna presentation så är det dels viktigt att man redan säkerställt att det finns ett intresse i föreningen - det kan vara svårt att ensam driva en så pass stor fråga - och att man dels också har tillräckligt med fakta att presentera. Det senare kan vi bistå med och ge dig ett ekonomiskt underlag att presentera i form av en offert på jobbet. Man brukar säga att minst ⅔ delar av föreningen medlemmar ska vara med på tåget.

Vi är med från ansökan om bygglov till slutbesiktning

Ett annat steg handlar om bygglov. För att få glasa in balkonger så krävs det ett bygglov och därmed också kompletta handlingar - ritningar, mått, kostnader, leverantör etc - och detta kan ta lite tid. Byggnadsnämnden ser dels över att allt stämmer och dels också att exempelvis inte detaljplanen i området påverkas - eller att byggnadens arkitektur gör det. Utöver detta så kontrolleras även att inglasningen inte påverkar exempelvis ljusinsläpp i en underliggande lägenhet. Vi är gärna med i den processen och hjälper er med ansökan om bygglov.

En enskild medlem kan påverka ett beslut om en balkonginglasning genom att protestera. Det har de facto hänt att ett projekt stoppats om en följd av detta - även om det är ovanligt. Därför är det också viktigt att så många som möjligt - gärna alla - är med och skriver under på att projektet ska påbörjas. Samtidigt så handlar det även om en respekt från den sida som förlorar i en omröstning. Som sagt: vill ⅔-delar glasa in balkongerna i er bostadsrättsförening i Göteborg så handlar det om ett demokratiskt beslut. Alla kan inte få som de vill.

En annan viktig sak att poängtera är att en balkonginglasning inte är inkluderad i Rot-avdraget om ni ska genomföra projektet som bostadsrättsförening. Anlitar du oss som en villaägare så kan du använda Rot, men då detta är personligt så gäller det alltså inte vid ett projekt som involverar fler än en person.

Anlitar ni oss för en balkonginglasning så får ni en trygg partner som är med er längs hela resan. Från planeringen, vidare till ansökan om bygglov och hela vägen fram till slutbesiktningen. Vi levererar högkvalitativa jobb till rimliga priser.

Balkonginglasning för bostadsrättsföreningar